SÚDNICTVO A ŠTÁTNE ORGÁNY POTREBUJÚ RADIKÁLNU OČISTU #politika#reforma

Výpovede v procese s vrahmi J. Kuciaka a M. Kušnírovej nie je možné ignorovať, aj keď nemusia byť úplne objektívne. Odhaľujú to, že súčasná moc aj justícia majú záujem čo najrýchlejšie odsúdiť pár pešiakov. Lenže celý prípad odhaľuje rozsiahly organizovaný zločin a prepojenia medzi oligarchami, politikmi, sudcami, prokurátormi, policajtami a organizovaným zločinom.

Bohužiaľ, nie je vedené žiadne konanie vo veci zosnovania a založenia organizovanej zločineckej skupiny. Dokonca aj samotné vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy a súvisiacich trestných činov bolo ministerkou vnútra a prokuratúrou účelovo rozdelené medzi tím Kuciak a policajnú inšpekciu. Vyšetrovací tím bol narýchlo a predčasne rozpustený. Predsedníčka senátu špecializovaného trestného súdu nepripustila niektoré dôkazy. Najmä tie, čo vydávajú svedectvo o fungovaní rozsiahlej mafie, ktorá prerástla celý štát a neváhala vraždiť. Čo si majú o tom občania myslieť? Sudca ústavného súdu Mamojka a predseda špecializovaného trestného súdu Truban vyvolávajú vážne pochybnosti o ich nestrannosti.

V normálnom štáte by títo ctihodní sudcovia museli okamžite opustiť svoje posty. U nás sa nám budú smiať do tváre a naďalej si užívať svoje výsady a majetky. Ak majú odvahu, tak si zaplatia pár stoviek eur a pred zrakmi novinárov sa podrobia krátkemu výsluchu na polygrafe. Alebo okamžite odstúpia a umožnia riadne vyšetrenie svojej činnosti.

Je absolútne jasné, že najväčšie pochybnosti vznikajú práve okolo sudcov, prokurátorov a policajtov ktorí obišli celý kariérny systém. Obišli spravodlivý konkurenčný výber a boli do svojich funkcií dosadení politickými alebo ešte aj horšími sponzormi. Niektorí si svoje funkcie „kúpili“ sponzorskými darmi či protislužbami. Ľudia ako Mamojka, Truban, Gašpar, Makó, B. Slobodník, Jankovská a jej húf opičiek sa k svojmu postaveniu nedostali preto, že boli najlepšími uchádzačmi. Boli zámerne dosadení.

Sú beztrestní, všemocní a doslova nad zákonom. Mnohí z nich užívajú majetok a pôžitky, ktoré nijako nevedia vydokladovať príjmami. Svojvôľa a bezprávie niektorých sudcov a predstaviteľov štátu doslova privádzajú ľudí k zúfalosti. Stačí sa prejsť po uliciach a rozprávať s občanmi.



https://progresivnespolu.sk/bod-zlomu

Zúfalí ľudia robia zúfalé skutky. Som presvedčený, že činnosť justičnej a policajnej mafie je jednou z príčin dramatického rastu podpory fašistom. Lenže najhoršie na tom je to, že nepoctiví štátni úradníci a sudcovia by boli prví, kto bude kolaborovať s novou totalitou. Vzájomná prospešnosť medzi nimi je totiž zrejmá. Obidve skupiny chcú to isté – moc a beztrestnosť.

Preto, ak chceme aby nastala skutočná zmena, musíme realizovať reformu bezpečnostného sektora, reformu súdnictva a prokuratúry, aj reformu polície. Všetky tieto reformy sú súčasťou programu „Bod Zlomu“.

NASPAŤ